OMGEVING


In het fraaie gebied rond de echte Noordhollandse dorpen Uitgeest en Akersloot en het Uitgeester- en Alkmaardermeer liggen vele mogelijkheden om leuke en afwisselende activiteiten te ondernemen. Op een oppervlakte van slechts enkele vierkante kilometers kunnen bezoekers - alleen of met een groep - een fantastische dag beleven waar nog lang over wordt nagepraat.


Klik op de afbeelding om een grotere foto te zien.
Onderstaand noemen wij u de mogelijkheden voor een dag heerlijke ontspanning: 
- strand
- stedentrips
- fietstochten
- zeilen/kanovaren

Fiets- en wandelroutes
Uitgeest en Akersloot, aan de mooie oevers van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer, vormen een prachtig gebied voor watersporters en natuurliefhebbers.


Klik op de afbeelding om een grotere foto te zien.
Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer heeft langs de oevers van het meer een fraaie fiets- en wandelroute, de z.g. Pontjesroute uitgezet. Tijdens deze tocht maakt u diverse keren gebruik van een pontje om aan de overkant van het water uw ontdekkingsreis voort te zetten. Rondom het meer bevinden zich diverse prachtige en waardevolle natuurgebieden.

Winkels en restaurants binnen een straal van 120 m.
Uitgeest ligt langs de A9.
Haarlem, Alkmaar en Amsterdam op 20 min afstand met auto of trein. 

Voor wie eens wat wil rondkijken in de omgeving van het Alkmaardermeer is er de mogelijkheid van een bezoek aan Alkmaar op ongeveer 10 km afstand.
Tevens is een uitstapje naar De Zaanse Schans zeer de moeite waard. Hier treft u een verzameling molens en oude huizen aan, alsmede de oudste kruidenierswinkelier van Nederland en een klompenmakerij.

Voel je rijk in het Hart van Noord Holland
Zee en duin, polders en bos, rust en reuring, stads en dorps, open en intiem. Ook de steden Haarlem, Amsterdam en Alkmaar liggen binnen 20 auto/trein minutn afstand. Wandelen in de duinen, lekker naar het strand, kanovaren, zeilen, fietsen, lekker eten en een goed bed. Geloof het of niet, maar het kan allemaal in het Hart van Noord Holland. 

Klik op de afbeelding om een grotere foto te zien.


   


   

 

 

 

 

HAAZZ Webdesign & Meer